原來hea得很快樂... We're back!

早晨呀!好耐無見!休blog足足五個月後,荷里活電影手冊終於重出江湖!Hooray!

休blog期間有人留言詢問小弟係咪去咗旅行/被炒XD,其實我只係去咗另一個 project 幫手。可能有影迷已收到風,AOL 旗下電影網站 Moviefone 即將推出中文版,包括香港版中國版台灣版,而家一切已準備就緒,只待美國方面拍板。考慮到 AOL 目前忙於下個月9號分拆上市事宜,Moviefone 中文版正式公開恐怕要等到明年1月了。

除咗準備新網站,小弟呢段時間亦做咗好多之前想做的事情,例如:重拾法文,練習「Single Ladies」,堅持睇完《Twilight》四部曲小說,嘗試了解較少關注的波里活電影……最重要的係,可以停下腳步,整理自己的思緒。其實人腦就好似打邊爐,需要不斷加食材、湯底。休blog期間,小弟亦產生不少有趣的想法(關於電影、寫blog、人生?),以後會藉每週專欄與各位分享。

話咁快,荷里活電影手冊已成立兩週年!(Bon anniversaire!)小弟有意於近期舉辦一個蚊型影迷茶聚,詳情待定,有興趣不妨留言報名罷。=)

Related posts

16 thoughts on “原來hea得很快樂... We're back!”

  1. 終於.update...
    這幾個月..我也有上來看看有沒有更新.
    可是沒有哩'
    還以為...您把這blog遺棄了喇.
    wooo~~您也是twilight fan ?

Leave a Reply