《哈利波特6:混血王子的背叛》最新劇照

華納影片最新曝光《哈利波特6:混血王子的背叛》( Harry Potter and the Half-Blood Prince )首張官方電影劇照!另外仲有關於《哈利波特》第6集故事改動嘅消息!

《哈利波特6》監製 David Barron 早前向澳洲報章《Herald Sun》透露,《哈利波特6》將增加一場原著冇嘅戲: 「由於小說篇幅唔受限制,J.K. Rowing 可以穿插D小片斷,話畀我哋知外邊發生嘅事情。比如有人睇報紙話某人父母遭遇不幸;或者有人退學,因為家人覺得學校唔安全。 呢D細節好難搬上大銀幕,因此喺電影中間,我哋加咗一場食死人襲擊陋居的戲,目的就係提醒觀眾呢個世界不再安全,甚至『避風港』洞穴屋都難免受到波及,人人自危。」

早前有傳聞《哈利波特7:死神的聖物》( Harry Potter and the Deathly Hallows )有可能拍攝上下集,近日被華納影片正式確認。片商同時宣佈,《哈利波特》第5、6集導演大衛葉斯( David Yates )將繼續執導兩集《哈利波特7》。

《哈利波特6:混血王子的背叛》香港上畫日期:2009年7月15日。

Related posts

Leave a Reply