馬修派利「變身」碩克艾佛朗?

可能你記得佢個樣但唔知佢叫咩名——在《老友記》( Friends )中演出 Chandler 的馬修派利( Matthew Perry ),即將同《歌舞青春》碩克艾佛朗( Zac Efron )搭戲《17 Again》,演繹一段荷里活版「童夢奇緣」。

馬修派利在戲中扮一位中年老竇,晨早起身突然發覺自己變番做17歲(碩克艾佛朗 飾演)。為了同自己仔女保持良好關係,佢決定重新入學讀番高中。

呢部疑似「逆轉版」湯漢斯( Tom Hanks )舊戲《飛越未來》( Big )的青春喜劇,亦邀得《處男40戇居居》莉絲里曼恩( Leslie Mann )飾演馬修派利(a.k.a. 碩克艾佛朗)的老婆,《戀愛大爆發》導演阿當沙克曼( Adam Shankman )擔任電影監製。

《17 Again》香港上映日期:2009年4月30日。

Related posts

Leave a Reply