Youtube「驚天奪寶」 解開世紀秘「片」

世紀密「片」指嘅係「影片」,即係「video」。自從「巴士阿叔」之後,Youtube 喺香港都知名度大增,更加唔使話全球。係人都諗到去 Youtube 賣片啦!比如話聖誕期間上畫嘅《驚天奪寶2:世紀秘冊》( National Treasure: Book of Secrets ),就喺 Youtube 整咗部世紀秘「片」畀大家「奪寶」。

迪士尼好早就喺 Youtube 開咗《驚天奪寶2》專版,不過最近就設計咗一個「video puzzle」給D影迷。其實參與都好簡單,睇幾齣影片,回答5個問題,細心小小就可以搵到「secret video」。

其實《驚天奪寶2》專版已經上載咗N部獨家影片了,唔知「secret video」又會收埋喺邊度呢?搵到嘅話,記得話畀我哋知啊!

《驚天奪寶2:世紀秘冊》即將于2007年12月20日喺香港上畫。

Related posts

Leave a Reply